Jääkaapissa oli aurinkokuivattuja tomaatteja vajaa purkki, milloin lie avattu. Päätin hyödyntää sen. Otin valurautapatani ja valutin purkista öljyt pataa. Ei olisi kannattanut kaikkea laittaa. Laitoin paketin nautajauhista ja reilusti chiliä ruskistumaan öljyyn. Silppusin kaikki sipulit eli noin viisi ja kaikki valkosipulit eli kaksi ja kaikki paprikat eli kaksi suippoa, punaisen ja oranssin ja tietenkin niitä mustia papuja, joita aiemmin olin keitellyt.Ja olipa kaapissa myös purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, joten mukaan vain nekin.  Kaadoin mukaan aurinkokuivatut tomaatit ja siinä samalla taas sitä öljyä, jota jo ennestään oli liikaa. Lisäsin ison purkin tomaattimurskaa ja huuhdoin vielä purkin vesitilkalla joukkoon. Pakkasesta kaivoin kerran sulatetun sipulimurskepussin ja sulattamattoman keittojuurespussin ja heitin pataan. Mausteita? Löysin kohta vanhenevan chilipussin puolikkaan ja heitin sen mukaan. Siitä innostuneena tarkistin muidenkin mausteiden päivämäärät ja pataan meni timjamia, persiljaa ja rakuunaa enemmän tai vähemmän ja lähes täysi purkillinen salviaa sekä yrttisekoitusta. Ainakin sitä salviaa olisi saanut olla vähemmän. Ja oli sitä makua muutenkin yli oman tarpeen. Odotin, että koko seos alkoi kiehua ja nakkasin vieä purkillisen kirsikkatomaatteja mukaan. Muistin, että ehkä vähän suolaa, joten vanhasta sormisuolapussista jonkun sormellisen lisäsin. Laitoin padan mietoon uuninlämpöön pariksi tunniksi ja sain päänsärkyä yrttien hajuista.

Mutta maku oli hyvä ja ruoka täyttävää. Ei sitä kuitenkaan monta kertaa peräkkäin voi syödä, joten pakkasesta pitäisi löytää tilaa eli ottaa jotain aiemmista kokkauksista sulamaan huomista varten.

Taidan pitää nyt kokkaustaukoa.