Olipa mukava työmatka. Kuusi joutsenta lensi metsäpolun yli kuuluvasti huutaen "me tullaan, me tullaan, me saavutaan". Ja kun pääsin pellolle, hanhiparvet siirtyilivät paikasta toiseen ja parit kuljeskelivat yhdessä pälvillä. Ja eikös siellä muutama töyhtöhyyppäkin lennähdellyt kuin karkuunpäässyt tiskirätti. HIenoa vai?  Mutta ei tässä kaikki. Kiuru lauloi täydestä sydämestään noustessaan sulalta pellolta kohti sinistä, aurinkoista taivasta. Kevät on niin ihanaa aikaa, että vain kesä, syksy ja talvi vetävät sille vertoja.  

Muuttolinnut muuttavat ihmisetkin sosiaalisiksi eli enkös vain joutunut puheisiin yhden kiikarityypin kanssa. Hän oli kuullut pienestä metsiköstä peiponkin. Sen minä missasin, kun olin jo hanhista niin tohkeissani.

Nyt menen heti tilaamaan ne joutsenverhot. Palautan sitten, jos eivät todellakaan sovi kotiini.

Nauttikaa keväästä! Lauantaina pitäisi takatalven yllättää meidät ja nuo muuttolinnutkin. Toivottavasti on lyhyt takatalvi, jottei lintujen tarvitse lähteä takaisin.

Ja tuosta kävijälaskurista. Vilkaiskaa sitä. Se, joka nappaa luvun 1111 ja ilmoittautuu saa * yllätys, yllätys * villasukat tai frillahuivin.